Foto’s Ger

Mijn naam is Ger Holtermans, wonend in Horst aan de ( andere kant van de) maas. Maakte altijd foto’s van vakantie en familie op stand automaat. Tijdens een online fotografie cursus mijn eigen foto-lijn ontdekt. Mijn beelden vormen zich, die ik zie met mijn ogen dicht. Ga shoppen voor de ingrediënten, stel deze samen tot het te vormen beeld. De camera gebruik ik om de beelden te kunnen delen. Humor blijft de boventoon, ik kruip in de huid van de nar. Als mijn foto’s een glimlach opwekt of men spreekt van een echte Ger-foto, dan ben ik tevreden.
De maandelijkse thema opdrachten ervaar ik als een mooie gekaderde uitdaging. Tijdens het vrije werk mag de Nar in mij geheel los gaan. Als iemand mij een dwaas noemt, voelt dat als een compliment. Bij de fotogroep trof ik meerdere aan die het zelfde creëren van beelden niet schuwen. Daarom heb ik mij aangesloten bij “Foto-Groep oppe Ruiver”. Doorslaggevend daarin was de respectvolle presentatie van de beelden. Duidelijk geen ge-mierenneuk met een vergrootglas op een groot scherm. Voor mijn gevoel de ziel van de vereniging, De Foto en de Knipmens. De voelbare gemoedelijke sfeer onderling, het grote respect voor het beeld en de maker. De waardevolle ervaringen in de verscheidenheid van vaardigheden en interesses, van infrarood tot nog naar fixeer ruikende vingers. De grote bereidheid om elkaars kennis onderling te delen. Daarom mag ik met enige trots zeggen, lid te zijn geworden van Fotogroep Oppe Ruiver.