Foto’s Sjra

Ik ben getogen en geboren in  Beesel, waar ik tot mijn18e woonde. Na enkele jaren in Venlo verhuisde ik naar Den Bosch. Hier heb ik 46 jaar gewoond en gewerkt, tevens lid van een fotogroep aldaar. Medio 2019 weer terug op mijn geboorteplek in Beesel.
Ik fotografeer vanaf mijn jeugd en ben dat met wisselende intensiteit blijven doen. Aanvankelijk analoog, sinds 17 jaar ongeveer met een digitale spiegelreflexcamera.
Tevens heb ik enkele fotocursussen gevolgd om de basistechnieken te begrijpen en toe te passen, techniek heeft niet mijn interesse. Maar wel is fotografie een manier van kijken en dat proberen vast te leggen. Hoe kijk ik, hoe leg ik mijn wereld vast, mijn werkelijkheid vast ? Kortom; hoe zie ik en hoe bekijk ik de wereld in al zijn facetten, waarbij ik een sterke voorkeur heb voor grafische taferelen/vormen, het fotograferen van een bepaalde lichtinval, inzoomen op details, die het een en ander aan de fantasie en voorstellingsvermogen overlaten en dit ook oproepen. Een ander kenmerk is van mijn foto’s is vaak de afwezigheid van mensen.

Na mijn verhuizing naar Beesel, werd ik geattendeerd op het bestaan van Fotogroep Reuver. Hetgeen ik gelezen heb en hoorde sprak mij aan en was tevens een stimulans om me weer meer met fotografie bezig te gaan houden. In september 2020 ben ik lid geworden van deze kleine maar enthousiaste groep fotografen.